Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Onsdag 15.november 2017:

Den første forespørselen om skispor har kommet til Vindfjellsamarbeidet. Svaret er enkelt. Vi i Vindfjellsamarbeidet er like ivrige etter skispor som alle som liker å gå på ski, men det er to forhold som gjør dette umulig nå: 1) Altfor lite snø. 2) Hadde det vært tilstrekkelig med snø så pågår det fortsatt jakt og vi er prisgitt tillatelse fra grunneier inntil jakt er over.

 

Lørdag 15.april 2017: 

Det er fortsatt fine forhold for påskeskiturer. For de av dere som er litt ivrige kan følgende anbefales: Parkèr på Løvås. Gå på beina drøyt 2km og så er du framme ved snøen. Gå videre om Presteseter (må ta av skia litt) eller gå langs Vulivann rett inn mot Trytetjønndalen. Gå videre inn Trytetjønndalen, gjennom Futebrudalen og på veiene ved Velene. God tur! Her er bilder fra Futebrudalen og Trytetjønndalen i går:

 20170414-trytetjønndalen20170414-futebrudalen

 Fredag 14.april 2017: 

Etter preparering av løyper tirsdag og en runde i løypenettet på onsdag, må vi konkludere med at det er slutt på preparering av skiløyper for denne sesongen. Det er bare partier og en del åpninger ved bekker og myrer. Snøen begynner å bli råtten, men holder tidlig på morgenen hvis det har vært kulde om natta. Det betyr at grunnlaget for å kjøre ut med prepareringsutstyr ikke er tilstede. Vi registrerer også at det er få skiløpere som benytter løypenettet nå om dagen. Vi takker for oss for denne sesongen og håper på en bedre skisesong 2017/2018. 

Tirsdag 11.april 2017: 

Vi har preparert det meste av løypenettet i dag. Det er fortsatt mye snø og fine forhold i deler av løypene, men vær obs på at det kan være bare partier og noe is. Så vis forsiktighet i utforkjøringene. Se GPS-sporingen hvor vi har kjørt. Det beste utgangspunktet er Viddaseter, men også ganske bra fra Grorud. Fra Løvås er det mye is og bare områder i starten. De beste strekningene er Viddaseter-Venevann-Årum-Breiangen. (ikke Ruggefjell) Og Presteseter-Trytetjønn-Velene. Vi kan forøvrig bare beklage at Røde Kors ikke bemanner Årum denne påsken. Her følger et bilde tatt i dag ved Årum:

påske-ved-årum

 

Mandag 10.april 2017: 

Vi starter preparering av løypenettet i morra tidlig. Det er varslet kuldegrader i natt, så vi ser an hardheten i snøen før vi kjører. Mulig vi starter litt utpå formiddagen. 

Fredag 7.april 2017: 

Det er fortsatt mye snø i Vindfjelltraktene og overraskende flotte skiforhold til tross for den dårlige vinteren vi snart har bak oss. Værvarslet for palmehelga tyder på så pass mange varmegrader at vi vil vente med preparering til over helga. Vi kommer til å preparere løyper før helgedagene til uka. Følg GPS-sporinga. GOD PÅSKE!

GOD TUR!   

Følg løypemaskinen HER.

Vær-historikk

Følg andre løypemaskiner i distriktet:
SKRIM

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper.  :-)

  
Røde kors:    
Melding fra Røde Kors 2.april: De velger å stenge Årum for sesongen.
Årum-stua er åpen i sesongen, hvis ikke annet er opplyst, fra lørdag morgen kl.1000 til 1800 og søndag fra kl.1000 til 1500. I vinterferien og påsken er det åpent alle dager. Det selges mineralvann, vafler, sjokolade, te og kaffe. Røde kors er på plass fredag kveld og kan selvfølgelig yte bistand til alle som har behov for en hjelpende hånd hele døgnet . Kan kontaktes på kanal 8 på sikringsradioen eller på vår telefon 98033849.

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !