Vindfjellsamarbeidets føremelding

Her følger offisiell rapport vedr preparering av turløyper i Vindfjelltraktene. (se også eget løypekart med angivelse av parkering/utgangspunkt)

Torsdag 22. februar:

Strålende forhold i Vindfjelltraktene! Vi kan ikke få bedre skiforhold enn det er akkurat nå. De fleste løyper er kjørt opp og i morgen kjører vi opp igjen løypene nordover mot Omholtfjellet og vi tar også turen over Ruggefjell. Bildet nedenfor er fra Viddaseter i dag.

20180222-viddaseter

Tirsdag 20. februar:

Vi har fått reparert det meste på løypemaskinen, og har fått de siste delene i kveld, så i morgen tidlig reparerer vi det gjenstående, for deretter å starte preparering igjen.

Søndag 18. februar:

Dessverre har vår slitne løypemaskin fått oljelekkasje, men vi klarte å kjøre over til Løvås fra Vindfjelltunet i dag. Beklageligvis ble det noe oljesøl underveis (rød flekker) og det beklager vi. Løypemaskinen vår er fra 2004 og begynner å bli utslitt, så vi jobber for å få på plass økonomi til en utskiftning så fort som mulig. Vi håper at det skal være realisert til neste sesong, forutsatt at tilstrekkelige midler kommer på plass.
De neste dagene skal vi prøve å få reparert løypemaskinen slik at vi kan fortsette preparering nå som det er vinterferie.

Fredag 16. februar 2018 kl.19:00:

Etter at løypemaskinen hadde kjempet seg fram i snømassene og kommet fram til Vindfjelltunet, måtte vi konstantere at dette hadde vært en historisk dag. Fordi det er så mye snø, klarte ikke løypemaskinen å brøyte seg fram, samtidig med at fres og sporsetter skulle gjøre jobben, så fra Viddaseter og til Vindfjelltunet ble det kun beltet. Søndag morgen, etter at det har sluttet å snø ( i følge yr.no ), kjører vi på nytt og da vil det ble satt spor på denne strekningen også.

GOD TUR!   

Følg løypemaskinen HER.

Vær-historikk

Følg andre løypemaskiner i distriktet:
SKRIM

Støtt oss! Klikk deg inn på "Støtt samarbeidet" i menyen til venstre å vær med og bidra til preparerte skiløyper.  :-)

  
Røde kors:     
Årum-stua er åpen i sesongen, hvis ikke annet er opplyst, fra lørdag morgen kl.1000 til 1800 og søndag fra kl.1000 til 1500. I vinterferien og påsken er det åpent alle dager. Det selges mineralvann, vafler, sjokolade, te og kaffe. Det er kun mulig å betale med kontanter. Røde kors er på plass fredag kveld og kan selvfølgelig yte bistand til alle som har behov for en hjelpende hånd hele døgnet . Kan kontaktes på kanal 8 på sikringsradioen eller på vår telefon 98033849.

Henstilling: De som ønsker å gå fristil, bør ta hensyn til de klassiske sporene. Der det er kjørt to spor i trasèer som går på bilveger er det en mulighet å skøyte i midten. Utgangspunkt er da Løvås. De klassiske sporene blir totalt ødelagt ved å gå fristil! Og til dere som går på beina i løypene våre : slutt med det. Skiløyper kjøres opp for de som har ski på beina! Det er nok av brøyta skogsbilveger i distriktet til å gå tur på.

En bønn til hunde-eiere til slutt: Da det brukes betydelige ressurser for å preparere skiløypene i distriktet for skiløping, hadde det vært fint om dere kunne vise hensyn når løypene er nypreparert! Tenk også på de som kommer etter dere i sporet og fjern eventuell hundemøkk.

GOD TUR !